Vorige week heb ik de workshop ‘Spreken met Impact’ bij Great Communicators gevolgd, heel inspirerend. En ook best spannend. Zeker toen na de uitleg van de middag de uitnodiging kwam wie er als eerste naar voren wilde komen op de rode pitch-cirkel. Stilte in de zaal.
Hm, ga ik al als eerste of liever nog even de kat uit de boom kijken…? Bij de tweede ronde stond ik op en trok een leuke vraag uit de aan mij aangereikte kaarten: Wat is je favoriete muziek?

Meteen moest ik aan de muziek denken van het land waar ik drie jaar met veel plezier heb gewoond: Brazilië. Het land van zon, lieve mensen en futebal, van wakker worden van een exotisch vogelconcert, van lange avonden in de tuin met ons gezin en het land waar ons huwelijk het niet redde. Die muziek staat voor vele soorten emoties en terwijl ik op die plek stond kwamen er klanken en beelden voorbij. Ik deelde ze met de groep en voelde dat ik al pratend in een flow kwam.

De feedback na afloop was positief en fijn om te horen. Uiteraard waren er ook nog verbeterpunten waaronder rechter staan en schouders wat meer naar achter. “Meer mijn vleugels uitslaan…” zei ik tegen de trainer, maar eigenlijk meer tegen mijzelf. Eén van de dingen die ik voor dit levensjaar op mijn lijstje had gezet. De eerste stap is gezet, vandaag de tweede stap: een workshop voorbereiden zodat ik het straks in het echt ga doen! Wordt vervolgd.