Puzzelen, cupcakes bakken, Fortniten, tekenen: het leek elke dag wel zondag. Thuiswerken en tegelijkertijd kinderen bezighouden vraagt echter veel van alle gezinsleden. Waar is die structuur van de wekker, naar werk/school gaan en sport? Voor veel ouders voelt deze tijd alsof je constant brandjes aan het blussen bent. Want wat te doen met een kind die niet van zijn iPad af te krijgen is? Mag je je puber om half 10 wakker maken? Hoe heb je een online-vergadering met twee spelende koters om je heen die steeds om aandacht vragen?

Het is in elk geval essentieel om structuur te houden. Zorg dat je een dagplanning hebt – inclusief kleurtjes en stickers – en hang deze op een zichtbare plek in het huis. Zet er de dingen op die moeten gebeuren maar ook leuke dingen. Vergeet daarbij, hoe kort ook, de tijd voor jezelf niet…

Mocht je nou in deze hectiek behoefte hebben aan een luisterend oor, advies of een hart onder de riem, neem dan contact met op met mij. Vanuit je eigen veilige plek ben ik online beschikbaar voor je.

Je bent welkom, tot horens!