IK & MIJN EX

Samen door één deur

Mijn Ex. Het heeft soms een negatieve klank, je bent tenslotte niet voor niets uit elkaar gegaan.
Een liefdesrelatie is niet altijd een life-time commitment, de kinderen die er uit voort komen zijn dat echter wél. Daar heb je destijds samen voor gekozen en daar blijf je samen voor verantwoordelijk.
Het is van belang dat de kinderen genoeg aandacht krijgen, het liefst van jullie beiden, en dat er naar ze geluisterd wordt. Kinderen moeten zo min mogelijk last hebben van een scheiding.
Dat begint met een goede communicatie tussen jou & je ex-partner.

Nahuwelijk

Een goed nahuwelijk is van groot belang. Daar hebben alle partijen baat bij.
Dat is niet altijd even makkelijk maar wel mogelijk. Het begint bij het besef dat je van de twee petten die je ooit op had – ‘partner’ en ‘ouder’ – nu alleen nog maar die laatste op hebt: die van de ouder.
Je blijft altijd ouder van je kind(eren), wat er ook gebeurt. Het lastige is om die andere rol – van partner – daar van los te koppelen. Communiceren met je ex-partner gaat niet altijd vanzelf. Vaak liggen oude patronen op de loer en voor je ’t weet verwijt je elkaar weer van alles. Dat heeft tijd nodig en het vereist zelfinzicht om je er van bewust te worden niet in die valkuil te stappen.

Eigen spreektijd

Als je er samen niet uitkomt, kan het helpen er een coach bij te halen, die als neutrale derde het gesprek in goede banen te leidt. Dat geeft rust voor alle partijen.

Veel besproken onderwerpen zijn:

  • De opvoeding: jullie zitten niet (meer) op één lijn
  • Omgangsregeling: het past niet meer bij onze huidige situatie
  • Het gaat niet goed met een kind: hoe gaan we hiermee om?
  • Mijn ex heeft een nieuwe partner wat zijn weerslag heeft op mij
  • Mijn kinderen accepteren mijn nieuwe partner niet
  • De puberteit: hoe gaan we samen goed om met deze fase?

Bij laatst genoemd punt sla ik een brug tussen de ouder(s) en de puber(s). Alle partijen komen aan het woord, worden niet in de reden gevallen waardoor er oprecht ruimte is om naar elkaar te luisteren.

Ook kan het zijn dat alleen jij behoefte hebt aan een klankbord en samen met mij je licht wil laten schijnen op je manier van communiceren met je ex. Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen, neem dan contact met mij op voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek.