Hoe kunnen we de positie van het kind en de ouders in scheiding zo goed mogelijk ondersteunen? Door als professionals met elkaar samen te werken op landelijk en regionaal niveau. Dat is waar de stichting DONS voor staat. DONS stelt het belang van het kind in scheiding daadwerkelijk voorop, dit door het kind en de ouders niet alleen op  juridisch, maar ook op psycho-sociaal vlak te ondersteunen.

Ik ben contactpersoon voor de regio Haarlem/Kennemerland. Op vrijdagmiddag 10 juni zal in Haarlem de Workshop ‘Verbinden advocaat-scheidingsmediators en kind-deskundigen bij scheiding’ plaatsvinden. De workshop wordt gegeven door:

Marieke Zon – vFAS Advocaat mediator
Heleen Offerhaus – Kind- en Oudercoach
Inge Marit Wielinga – KIES coach/Kindercoach

Tijdens de training komt aan de orde:

  • Hoe kunnen advocaat-scheidingsmediators hun cliënten motiveren om voor het ouderschapsplan begeleiding te vragen aan een kind-deskundige voor zichzelf en voor hun kinderen, waarbij zij diverse technieken zullen oefenen.
  • Hoe kunnen kind-deskundigen ervoor zorgen dat de ouders het ouderschapsplan echt samen doorvoelen zodat de basis wordt gelegd voor een duurzame invulling van het ouderschap na scheiding, dat doen zij aan de hand van een door ons ontwikkeld kaartspel.
  • Hoe kunnen kind-deskundigen kinderen het beste begeleiden en het proces met het hele gezin kunnen afronden.
  • Wat zijn de doelstellingen van DONS en wat kunt u verder nog van DONS verwachten.

DONS wordt ondersteund door een Raad van Advies bestaande uit:

Marsha Pinedo (www.villapinedo.nl)
Ed Spruijt (www.scheidingskinderen.nl)
Inge Anthonijsz (http://www.nji.nl/Medewerker Inge Anthonijsz)
Justine van Lawick (www.lorentzhuis.nl ; www.kinderenuitdeknel.nl)

Aansluitend zal er een netwerkborrel plaatsvinden. Voor meer informatie en/of om je aan te melden kun je een mail sturen naar: info@gezinscoachhaarlem.nl